Etno sela u BiH
Novosti

Etno sela u BiH - 23 idealne lokacije za odmor u prirodi

putovaobih blog logo
2 minute čitanja

Iako ih ima mnogo, etno sela u BiH su iz nekog razloga manje više zanemarena, ili bolje rečeno, stavljena po strani. Istraživanjem na internetu zaključili smo da je vrlo teško doći do informacija u kojima se spominju etno sela u Bosni i Hercegovini na jednom mjestu.

Promocija eko i etno turizma

Nedovoljno pažnje se obraća na eko tuziram, a samim tim i na ruralni turizam, a zaista mnogo toga vrijednog je moguće naći. Priroda je Bosni i Hercegovini dala izuzetno veliko bogatstvo koje je potrebno koristiti na ispravan način. Etno sela su upravo primjer korištenja prostora u prirodi bez mnogo pritiska i lošeg uticaja.

Upravo zbog toga je potrebno voditi više računa i promovosati etno sela, etno domaćinstva, eko i ruralni turizam što više. Kada naučimo živjeti u simbiozi sa prirodom, naučit ćemo da cijenimo naše okruženje dosta više nego što je to danas slučaj.

Odmor sa djecom u prirodi, što da ne?

Etno sela su sigurno pogodniji za odmor za djecom nego što je to hotelski smještaj u turbulentnim urbanim gradskim sredinama. To je samo jedna od brojnih prednosti etno sela. Pored toga, navest ćemo samo činjenicu da je u ruralnim predjelima BiH zagađenost zraka tokom cijele godine minimalna ili čak nepostojeća, što nije moguće reći za gradske sredine u BiH.

Djeca zaslužuju i trebaju da upoznaju prirodu i da počnu da je cijene i poštuju od malena, jer to je jedini način da nove naraštaje naučimo ispravnim vrijednostima. Ruralni turizam, eko turizam i etno sela su iz ovih, ali i bezbroj drugih, prije svega kulturoloških razloga, vrijedno toga da odmor sa djecom upravo provedete ruralno.

Etno sela u BiH na jednom mjestu

Zbog svega gore navedenom, putovaobih.com je objedinio sva etno sela BiH, na jedno mjesto. Na taj način ćete biti u mogućnosti na vrlo jednostavan način pronađete etno selo koje odgovara vašim interesima i dobijete ideju gdje za vikend.

Jednostavna navigacija putovaoBiH interaktivnom mapom etno sela BiH će vam i sa google uputama dodatno olakšati odabir, jer ćete na taj način biti u mogućnosti da vidite i udaljenost željenog etno sela u BiH od vaše trenutne lokacije.

Ostavljamo vas da uživate istražujući etno sela za vas na našoj interaktivnoj karti etno sela u BiH.

Ukoliko Vam se sviđa članak, možete ga podijeliti na socijalnim mrežama

Napiši i ti svoj blog post

Voliš putovanja i želiš da sa svima podijeliš svoje avanture? Blog putovaoBiH ti pruža priliku da upravo tvoj članak bude vidljiv svima.